Irina Apostol

Irina Apostol

Irina Apostol

Mlada specijalistkinja u oblasti energetike sa magistarskom diplomom iz oblasti energetike i životne sredine i diplomom sa osnovnih studija iz oblasti inženjerstva i upravljanja energijom. Trenutno radi kao stručnjakinja za razvoj informacionog sistema za upravljanje energijom za NVO Green Citi Lab Moldova. Zaposlena je kao asistentkinja na univerzitetskom Odseku za energetiku Tehničkog univerziteta Moldavije gde je odgovorna za izvođenje laboratorijskih časova za studente.
Primarna odgovornost u Green Citi Lab Moldova je upravljanje pružanja usluga upravljanja energijom za javni sektor. Ovo uključuje izradu energetskih pregleda, procenu projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, kao i edukacija o održivom razvoju.
Rukovodi projektom „Uvođenje usluga upravljanja energijom na nacionalnom nivou u Republici Moldaviji“, koji će prilagoditi informacioni sistem za upravljanje energijom (EMIS) razvijen u Hrvatskoj, a implementiran u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Pomoću njega uvešće se podaci za najmanje 3.000 javnih zgrada i njihovu potrošnju energije i vode. Nakon toga, pružiće se usluge upravljanja energijom za najmanje 300 energetski efikasnih zgrada.
Posvećena stalnom usavršavanju svojih znanja i veština, odnedavno i energetski revizor javnih zgrada i srodnih inženjerskih sistema i menadžer sistema upravljanja energijom prema ISO 50001:2018.

REEBN